17 C
Пловдив
петък, април 19, 2024

Националният конкурс „Баня на годината 2020“ обяви победителите в 17-тото издание

За 17-ти пореден Ideal Standard отличи най-добрите проекти в националния конкурс „Баня на годината 2020“. Общо 49 проекта бяха допуснати за участие в трите категории: „Идеалната семейна баня“, „Дизайнерска хотелска баня с Atelier Collections“ и „Санитарно помещение в офиса“. На 22 март официално бе излъчено награждаването на победителите на фейсбук страницата на конкурса.

Церемонията се състоя в красивия шоурум на Ideal Standard, наречен „The Bathroom”. Водещи на събитието бяха арх. Йонна Петрова и арх. Александър Бояджиев, експерти дизайнерска програма на Ideal Standard.

15 проекта тази година са отличени от жури, медии и публика. За участие в 17-тото издание на конкурса бяха допуснати 49 проекта. Всяка категория имаше своите предизвикателства към участниците – те трябваше едновременно да влязат в рамката на предварително зададен план на помещението и да предложат решение, което да е смело, иновативно и функционално.

Дизайнерските хотелски бани са изпълнени с Atelier – колекцията, родена в сътрудничество с италианското дизайнерско бюро Palomba Serafini Associati – една колекция, която прехвърля своеобразен мост между наследството, модерния дизайн и дизайна на бъдещето. 

Победители в категорията „Дизайнерска хотелска баня с Atelier Collections“:

1-ва награда на журито печели проект Greyscale Classics с автори Александра Петкова и Симеон Симеонов.

2-ра награда на журито печели проект „Акорд“ на Антония Димова.

3-та награда на журито печели проектът „Графит“ с автор Жаклин Иванова.

Наградата на медиите и публиката в категория „Дизайнерска хотелска баня с Atelier Collections“ печели проект „Елегантна топлина“ на Моника Георгиева.

Семейната баня е мястото, от което започват милиони ежедневни истории всеки ден. Какъвто и да е денят ни – спокоен или нервен, слънчев или дъждовен – той е започнал от банята вкъщи. Удобството и уютът на това място може да се окажат изключително важни за целия ни ден. Който, впрочем, завършва отново там, където е започнал – в семейната банята.

Победители в категорията „Идеалната семейна баня“:

1-во място за проект „Алкая“ на Божидар Иванов.

2-ра награда печели проект „Неутрално“ с автор Павлина Костадинова.

3-та награда печели проект „Калма“ на Боряна Андонова и Венелин Касабов.

Медиите и публиката избраха проект „Приказка – главен герой – Семейството“ на Мими Фъркова.

Обществените санитарни помещения се очаква да задоволят много по-широка палитра от вкусове. Това, разбира се, не прави задачата на дизайнера особено лека. Тези помещения на обществени места винаги ще бъдат предизвикателство за архитектите и дизайнерите в намирането на нови и интересни решения. Строго или фриволно, класическо или модерно, „Санитарното помещение в офиса“ е съобразено с характера на средата, понякога – и с естеството на бизнеса, но винаги – със стила времето.

Победители в категорията „Санитарно помещение в офиса“:

1-во място печели проект „Соц инфлуенс“ на Десислава Лазарова.

2-ра награда печели проект „Пиксел“  печели  Магдалена Нонева.

3-то място – проект „Флуиди“ на Маргарита Шейтанова.    

Наградата на медиите печели проект „Тропикъл“ на Силвия Стоянова.

Наградата на публиката печели проект Thinking room на Елена Борисова-Дамова

Всички проекти могат да бъдат разгледани на официалния сайт на конкурса:  www.thebathroom.bg

 

Related Articles

В Плевен: Започна акция по облагородяване на зоопарк „Кайлъка“

Община Плевен, съвместно с общинското предприятие „Акварел“, доброволци и приятели, стартира кампания за облагородяване на зоопарк „Кайлъка“. Идеята е с общи усилия да направим...

Обсъждат концепцията за подобряване на транспортната свързаност в Софийска област

На 22 април в 3 общини на Софийска област ще се проведат срещи за подобряването на транспортната свързаност в региона. Обществените обсъждания на концепцията...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ