15 C
Пловдив
четвъртък, март 28, 2024

Национална менторска програма ще подкрепя жени предприемачи

На 8 ноември в БТА в София ще бъде представена Национална менторска програма за подкрепа на жени предприемачи 2022.

Програмата се провежда от „Съвет по предприемачество и стартъп“ и има за цел да подкрепи дами, които искат да стартират собствен бизнес или да доразвият вече съществуваща компания.

Менторската програма ще стартира през месец януари и е с продължителност от 6 месеца. В това време участниците ще преминават през интензивни мастър класове на различни теми. Ще се срещат със специалисти от различни области, ще обогатят знания и контакти с експерти. В края на обучението тези, които не са имали кураж да стартират, ще имат завършен бизнес план и ще са напълно готови за новото предизвикателство – собствен бизнес, обещават организаторите.

Менторската програма ще завърши с възможност за участие в единственото по рода си събитие в България „Арена на дамския бизнес 2022“. То ще е форум за жени предприемачи, които търсят допълнително финансиране, партньорство, менторство или друг вид подкрепа, за да осъществят своя бизнес план или да реализират своята идея.

Сред партньорите на инициативата са Българска търговско-промишлена палата (БТПП), “Алианс за развитието на предприемачеството и стартъп среда в България”, Агенция за малки и средни предприятия, Предприемачи БГ и други.

Related Articles

Модернизират осветлението в 14 столични района

Столичната община ще кандидатства по проект за модернизация на системата за изкуствено осветление в 14 района на София. Предложението предстои да бъде одобрено на...

Продават дома на Фреди Меркюри в Лондон

Къщата на Фреди Меркюри, в която певецът изживя последните десет години от живота си, се продава, съобщи агенция "Асошиейтед Прес“, цитирана от БТА. За имота...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ