16 C
Пловдив
събота, април 20, 2024

НКЖИ обяви търг за изграждането на интермодален терминал в Русе

Национална компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ) пусна търга за изграждането на интермодален терминал в Русе, съобщи economic.bg. Стойността на обществената поръчка е малко над 54.1 млн. лв. без ДДС, а срокът за подаване на оферти – 6 април.

Терминалът ще бъде отдаден на концесия след изграждането му. Всички дейности трябва да бъдат изпълнени в срок от 24 месеца, като заложеното време за строително-монтажни работи е 18 месеца.

Строителните дейности включват терминална площадка с един товаро-разтоварен коловоз с дължина за 26 вагона, външни паркинги (два от тях за инвалиди), двуетажна административна сграда със застроена площ 307.5 кв.м и митнически пункт. Ще бъдат изградени още площадка за поддръжка и ремонт на механични средства със сграда за поддръжка и ремонт на мобилната техника, автомивка за контейнери, пункт за ремонт на контейнери и площадка за хладилни контейнери.

Заложени са още нова служебна сграда към Приемно-отправния парк / Терминална гара Русе изток, както и реконструкция на сградата на Разделен пост „Дунав“. Освен това е заложено и изграждането на пътна връзка от Индустриална зона Русе, северно от терминала с дължина около 450 м и габарит на пътно платно с четири ленти за движение по 14 м и тротоар 6 м.

Снимка: НКЖИ

Related Articles

Нова детска градина в кв. „Малинова долина“ в София отвори врати

Започнаха заниманията на децата в четири групи в новата детска градина в кв. "Малинова долина" в София. Тя е реализирана върху общински имот с...

Стартира рехабилитацията на довеждащия водопровод на с. Брестовица

Рехабилитацията на довеждащия напорен водопровод на с. Брестовица, община Родопи вече може да стартира след като на 16.04.2024 г. „Българският ВиК холдинг“ ЕАД и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ