21 C
Пловдив
четвъртък, март 28, 2024

НАП въвежда по-сигурен интерфейс за плащания с банкови карти в интернет

От 30 март Национална агенция за приходите повишава сигурността при плащанията с банкови карти в интернет. От ведомството информират, че се въвежда двуфакторната идентификация при потвърждаване на плащането. Новият интерфейс за плащания към НАП ще е достъпен след 9 часа на 30 март. Картодържателите ще трябва да въведат както познатата динамична парола, така и 3Д парола, която се дава еднократно от обслужващата банка. 

Много от потребителите познават добре тази услуга, тъй като тя вече е въведена от повечето търговски банки с цел защита на всички интернет плащания на техните потребители.

От приходната агенция припомнят, че има нови изисквания по Директивата за платежните услуги на европейско ниво. И предупреждават, че между 8,30 и 9 часа на 30 март може да има затруднения при достъпа заради промяната.

Виртуалният ПОС на НАП е една от най-често използваните електронни услуги на приходната агенция. От създаването ѝ през нея са извършени повече от 1,2 милиона трансакции за над половин милиард лева. От началото на тази година са платени повече от 50 млн. лв.

 

 

Related Articles

Модернизират осветлението в 14 столични района

Столичната община ще кандидатства по проект за модернизация на системата за изкуствено осветление в 14 района на София. Предложението предстои да бъде одобрено на...

Столична община събира проекти за изпълнение на Плана за интегрирано развитие

Столична община, в качеството си на териториален орган по подбор на проектни идеи по Приоритет 1 „Интегрирано градско развитие“ на Програма “Развитие на регионите”...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ