24 C
Пловдив
четвъртък, март 28, 2024

Напредва работата по проекта за Пречиствателна станция за отпадни води на Пловдив

Напредва работата на Община Пловдив по реализирането на проекта за реконструкция, модернизация и доизграждане на Пречиствателна станция за отпадъчни води – Пловдив. В момента надзорната фирма по строителството работи по оценката за съответствие на проекта с изискванията. Когато тя бъде завършена, администрацията ще пристъпи към издаване на разрешение за строително-ремонтни работи.

Очакванията са през месец май ще бъде направена първата копка на обекта и той да бъде реализиран в посочения срок от 730 дни.

Пречиствателна станция е най-големият обект, който ще стартира тази година на територията на общината и е на стойност 70 млн. лв. Той е част от първия етап на „Интегрирания проект за водите на град Пловдив “, който се финансира със 115 млн. лв. от ОП„Околна среда 2014-2020″.

Изпълнителят бе избран миналата годна след проведена обществена поръчка – ДЗЗД „ПСОВ ПЛОВДИВ 2018“ – обединение от фирмите – ,,ГБС ПЛОВДИВ“ АД, ,,ГЛАВБОЛГАРСТРОЙ“ АД и ,,ЕКО-ПРОЕКТ 2000“ ООД, с подизпълнител „Кристална вода“ АД.

 

Related Articles

Изграждат Международно училище за кулинарни изкуства и традиционни занаяти в с. Голяма Желязна

В троянското село Голяма Желязна започна строителството на Международно училище за кулинарни изкуства и традиционни занаяти. Инициативата “Шарена Задруга” беше обявена още преди година...

Проект: СО прави банка с всички инвестиционни намерения за строителство

Събирането на едно място на информация за всички инвестиционни намерения за строителство е планирано да стартира през април. Според столичния кмет целта е гражданите...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ