12 C
Пловдив
събота, април 20, 2024

Наемите на държавни и общински имоти намаляват

С оглед да се подпомогнат наемателите на държавни и и общински имоти по време на извънредното положение и два месеца след отмяната му, ще плащат по-малко.

Това важи за тези физически и юридически лица, които са намалили или преустановили дейността си в тези имоти заради ограничителните мерки срещу разпространението на коронавируса. Тази поправка записаха депутатите в промени в Закона за мерките и действията на извънредното положение по искане на ОП.

Въведените ограничителни мерки имат критични последици върху икономиката на страната, увеличаване на безработицата, увеличаване на дълговете на хората, намаляването на техните доходи и респективно на качеството на живот. В тази тежка ситуация за бизнеса и хората има нужна от целенасочена законодателна държавна подкрепа, мотивират се патриотите.

Related Articles

Първата фотоволтаична система върху общинска сграда изградиха във Враца

Със собствени бюджетни средства Община Враца изгради първата си фотоволтаична система за собствено потребление върху общински обект, съобщиха от местната управа. Централата е разположена...

С научен форум отбелязват Международния ден за опазване на недвижимото културното наследство

Национална научна конференция под наслов „Културното наследство на Тутракан и неговото място в добруджанската история“ ще се проведе на 18 и 19 април в...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ