16 C
Пловдив
четвъртък, март 28, 2024

Над 430 проверки на строителни обекти са направени в столицата

Над 430 проверки на строителни обекти с цел извършване на контрол за спазване на изискванията за чистота и недопускане на замърсяване на града са направени в София за месец, съобщават от Столичния инспекторат.

От началото на октомври на територията на Столичната община екипите са извършили 436 проверки на обекти, на които се извършват строителни дейности. Контролът е осъществен в районите „Студентски“, „Витоша“, „Лозенец“, „Надежда“, „Триадица“, „Сердика“ и др.

Съставени са 60 акта, от които 26 на физически лица и 34 на строителни фирми. Сред най-честите нарушения са липса на плътна строителна ограда, излизане от строителната площадка със замърсена ходова част на тежкотоварната техника, разпиляване на строителни отпадъци и материали и разполагане на съоръжения по тротоари без разрешение.

Проверките са част от ежедневната контролна дейност на екипите и основната им цел е да се предотврати замърсяване на околната среда и въздуха, посочват от Столичния инспекторат.

Related Articles

Стартира информационен сайт за въвеждане на еврото у нас

Министерството на финансите стартира информационен сайт, посветен на въвеждането на еврото в България. Целта на електронната страница е да бъде полезен и сигурен източник...

Модернизират осветлението в 14 столични района

Столичната община ще кандидатства по проект за модернизация на системата за изкуствено осветление в 14 района на София. Предложението предстои да бъде одобрено на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ