21 C
Пловдив
сряда, април 24, 2024

Над 430 проверки на строителни обекти са направени в столицата

Над 430 проверки на строителни обекти с цел извършване на контрол за спазване на изискванията за чистота и недопускане на замърсяване на града са направени в София за месец, съобщават от Столичния инспекторат.

От началото на октомври на територията на Столичната община екипите са извършили 436 проверки на обекти, на които се извършват строителни дейности. Контролът е осъществен в районите „Студентски“, „Витоша“, „Лозенец“, „Надежда“, „Триадица“, „Сердика“ и др.

Съставени са 60 акта, от които 26 на физически лица и 34 на строителни фирми. Сред най-честите нарушения са липса на плътна строителна ограда, излизане от строителната площадка със замърсена ходова част на тежкотоварната техника, разпиляване на строителни отпадъци и материали и разполагане на съоръжения по тротоари без разрешение.

Проверките са част от ежедневната контролна дейност на екипите и основната им цел е да се предотврати замърсяване на околната среда и въздуха, посочват от Столичния инспекторат.

Related Articles

Проект: Полети до Рим и Милано от Летище Пловдив

Възможностите за откриване на директни авиолинии от Пловдив до италианските Рим и Милано обсъдиха на Летище Пловдив. На срещата присъстваха председателят на Конфиндустрия България...

Варна: Акция за почистване на града на 27 април

Община Варна започва серия от кампании за почистването на морската столица. Първата от тях ще се проведе на 27 април, обявиха от администрацията. Акцент...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ