16 C
Пловдив
четвъртък, април 25, 2024

Над 200 нови контейнера разполагат в Русе

Над 200 нови контейнера за отпадъци ще бъдат поставени в следващите няколко седмици в Русе, съобщиха от пресцентъра на общината. Те са от типа „NORD“ и са с три пъти по-голям обем от досегашните.

Новата партида контейнери ще подмени съдовете от стария тип, като около точките на поставянето им се изрязват провисналите клони и се повдигат кабели, така че да не бъде възпрепятствано сметосъбирането с новата автоматизирана техника.

Друго предимство на контейнерите са и по-широките отвори, даващи възможност за изхвърлянето на по-голямо количество отпадъци без затруднения. Новите кофи имат механизъм и могат да се отварят с ръка или с крак.

Обслужването им се осъществява от специализиран камион с висок екологичен клас, което чувствително ще намали изхвърлянето на вредни емисии във въздуха по време на работа. Автомобилът разполага с роботизирана система, чрез която водачът управлява от кабината на машината целия процес.

От сметосъбиращата фирма „Нелсен чистота“ отправят апел към гражданите да използват новите контейнери за отпадъци от домакинствата само по предназначение. Забранява се изхвърлянето на дрехи, строителни и опасни отпадъци, както и опаковки, годни за рециклиране, за които Община Русе е осигурила специализирани съдове.

Related Articles

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево – Ахтопол

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево – Ахтопол. Участъкът на моста над река Изгревско дере на път III-9901 Царево – Ахтопол –...

Участници от 8 държави на изложение „ТФ 2024 – Млад предприемач“ в Пловдив

27-ото издание на Международното изложение „ТФ 2024 – Млад предприемач“ ще се проведе в Пловдивския панаир на 25 и 26 април 2024 г. Организатори...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ