7 C
Пловдив
четвъртък, март 28, 2024

Над 100 машини ще чистят Пловдив през зимата

„Пловдивчани могат да бъдат спокойни, че с наличната техника и ресурс общината има готовност денонощно да поддържа пътищата в града през зимата.“ Това коментира заместник-кметът по транспорт Тодор Чонов след извършения технически преглед на машините за зимно поддържане в базите на ОП „Чистота“ и фирмата подизпълнител КМД.

Директорът на „Чистота“ Димитър Георгиев информира, че в зимното дежурство, което започва на 25 ноември и ще продължи до 15 март 2021 г., са включени над 100 машини. Снегорините са 61 броя (40 – на КМД, 21 – на „Чистота“), 27 са разпръсквачите на сол (20 – на КМД, 7 – на „Чистота“), а челните товарачи са 8 (5 – на КМД, 2 – на „Чистота“, 1 – на ОП „Градини и паркове“). За поддържането на пешеходните зони, тротоари и велоалеи ще се използват малогабаритната мултифункционална техника и 7-те роторни снегорина, с които разполага общинското предприятие.

„Разполагаме и с достатъчно количества противообледенителни материали, останали след последните няколко меки зими. Въпреки това Община Пловдив има сключен договор, по който при необходимост да бъдат доставени още 3500 тона сол“, посочи Георгиев.

Той е категоричен, че и тази зима – за девети пореден път, ще се използва само сол и калциев дихлорид. Пясък по пловдивските улици няма да се хвърля – това е една от мерките на общината за намаляване на фините прахови частици в атмосферния въздух.

„Според метеорологичните прогнози до края на месеца не се очаква рязко понижение на температурите и снеговалеж, но при необходимост сме готови да реагираме незабавно“, увери директорът на „Чистота“.

 

Related Articles

Продават дома на Фреди Меркюри в Лондон

Къщата на Фреди Меркюри, в която певецът изживя последните десет години от живота си, се продава, съобщи агенция "Асошиейтед Прес“, цитирана от БТА. За имота...

На конгрес: Обсъждат зелените технологии и устойчивото строителство

Австрийското посолство кани архитектурната колегия на Международния конгрес „GreenTech Days meet Future of Building 2024“. Той ще се проведе на 17 и 18 април...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ