18 C
Пловдив
четвъртък, април 25, 2024

Наближават датите на форум “В света на старопланинската архитектура”

В света на старопланинската архитектура” 2021 ще се проведе на 6, 7 и 8 август, информират организаторите от сдружение „Мещра“, Регионален етнографски музей на открито “ ЕТЪР“ и КАБ.

Форумът представлява образователна програма, която цели да популяризира възрожденската архитектура и традиционното строителство с естествени материали. Подходяща е както за специалисти в сферата на архитектурата и строителството, така и за студенти и любители.

Обучението съдържа два модула – лекционен курс с разнообразни теми посветени на народната архитектура и нейното опазване, както и практически занимания с традиционни строителни техники и материали.

Събитието предлага на участниците всяка година различни теми и гост-лектори от България и чужбина.

Темата на образователната програма  за август 2021 година  е „Стълбата“. Заедно с основни понятия и техники за традиционно строителство с дърво, камък и глина, участниците ще могат да се запознаят и със специфични детайли и елементи на стълбата в народната и възрожденската къща .

Related Articles

Кв. „Изток“ ще е първият в столицата с изцяло ремонтирани тротоари

Започна строителният сезон в почти всички райони в София. Текат ремонти и възстановителни дейности по голяма част от инфраструктурата. В момента освен обновяване на...

Античният град Хераклея Синтика отвори врати за посетители

„Античният град Хераклея Синтика“ вече е отворен за посетители. Обектът е с впечатляваща визия, след като успешно се изпълни първият етап на проекта, изготвен...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ