15 C
Пловдив
четвъртък, април 18, 2024

МРРБ ще финансира възстановяването на мостово съоръжение в Шумен

 

Министерството на регионалното развитие и благоустройството да финансира възстановяването и укрепването на мостово съоръжение в индустриалната зона на Шумен се договориха министър Виолета Комитова и заместник-кметът на общината Боян Тодоров. В срещата участва и заместник-министър Иван Шишков.

Експлоатираното и поддържано от местната власт съоръжение е част от трасето Шумен – Бургас, по което се извършва интензивно движение, включително на тежкотоварни превозни средства, и се намира над железопътна линия. В момента то е с конструктивни проблеми и за повишаване на безопасността на пътуващите по моста и преминаващите под него влакове е необходимо извършването на ремонтно-възстановителни работи. За изпълнението им Община Шумен е изготвила проект и има издадено разрешение за строеж.

Индикативната стойност на необходимите средства за изпълнение на предвидените дейности е в размер на 1 млн. лв. Предвижда се те да бъдат предоставени чрез програмата, по която МРРБ подпомага общини при извършването на благоустройствени дейности.

 

Related Articles

Нова детска градина в кв. „Малинова долина“ в София отвори врати

Започнаха заниманията на децата в четири групи в новата детска градина в кв. "Малинова долина" в София. Тя е реализирана върху общински имот с...

Строят модерна зала на Полигона на Столична община

"Осигурихме 700 000 лв. за изграждане на нова модерна зала за обучение в Полигона на общината в Панчарево. В нея ще се провеждат лекции...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ