17 C
Пловдив
петък, април 19, 2024

МРРБ отпуска близо 20 млн. лв. за въздушни линейки

Държавата отпуска близо 20 млн. лв. за въздушни линейки. Парите ще бъдат от управляваната от Министерството на регионалното развитие и благоустройството ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г. за доставка на хеликоптери за реакция при спешни медицински случай и кризи. Управляващият орган на Оперативната програма е одобрил проектното предложение на Министерство на здравеопазването.

С този проект за първи път в страната ще бъде въведена 24-часова услуга по осигуряването на въздушен транспорт на пациенти в спешни състояния до приемно лечебно заведение, както и за нуждите на трансплантацията в страната.

Проектното предложение предвижда и окомплектоване с необходимото медицинско оборудване и електронни системи за омуникация, навигация и управление. Ще се осигури и необходимото обучение на екипажа и на медицинските екипи за работа във въздуха.

Related Articles

НКЖИ и БДЖ прехвърлят имоти в полза на община Пловдив

Кметът на Пловдив Костадин Димитров подписа споразумението с НКЖИ за прехвърляне на имоти от държавната компания в полза на община Пловдив. Допълнителното споразумение е гласувано...

Строят модерна зала на Полигона на Столична община

"Осигурихме 700 000 лв. за изграждане на нова модерна зала за обучение в Полигона на общината в Панчарево. В нея ще се провеждат лекции...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ