21 C
Пловдив
сряда, април 24, 2024

Монтират зарядни станции за електромобили в Габрово

Община Габрово подписа договор с дружеството „ФИНЕС – 2“ ЕООД за поставяне на 3 броя колонки за зареждане на електрически превозни средства с включени по две паркоместа към всеки от обектите. Колонките ще бъдат разположени в близост до Спортна зала „Орловец“, в района на спортен комплекс „Христо Ботев“ и в административната част на града – зад Съдебната палата. Задълженията на фирмата изпълнител включват проектиране, архитектурно оформяне, техническо и транспортно осигуряване, разходи по експлоатацията на зарядните колонки за срок от десет години, както и заплащане на месечен наем на Община Габрово за заетата площ /до 30 кв.м./ и ежемесечно консумираната електрическа енергия със съответните такси за трите партиди предназначени само и единствено за захранване на зарядните станции.

За целия срок на договора наемателят ще постави и поддържа в изправност три броя, бързозарядни DC колонки, с мощност 50 kW. Разплащането за зареждане на електрически превозни средства ще се осъществява чрез мобилно приложение и RFID карта. Всички зарядни колонки ще предоставят възможност за зареждане на електрически велосипеди безплатно.

Срокът за монтаж на зарядните станции е до 45 дни от получаване на Разрешението за поставяне на преместваем обект, съгласно чл. 56, ал. 2 от ЗУТ.

Related Articles

Античният град Хераклея Синтика отвори врати за посетители

„Античният град Хераклея Синтика“ вече е отворен за посетители. Обектът е с впечатляваща визия, след като успешно се изпълни първият етап на проекта, изготвен...

Готови са проектните задания за ремонт на два горнооряховски парка

След получени предложения от граждани вече са готови заданията за проектиране, във връзка с предстоящия ремонт на парковете „Христо Ботев“ и „Николай Панайотов“ в...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ