13 C
Пловдив
петък, април 19, 2024

Министерството на културата обяви важна за Пловдив обществена поръчка

Министерството на културата обяви обществена поръчка за дълго чакания основен ремонт и реконструкция на Концертната зала в Пловдив за превръщането й в мултифункционална зала за симфонични концерти и сценични продукции на Държавна опера – Пловдив. Залата се намира на пл. „Централен“ № 1. За ремонтните дейности е одобрен инвестиционен проект във фаза „Технически проект“ и е издадено Разрешение за строеж № 294/15.10.2021 г. от Главния архитект на Община Пловдив.

В обхвата на обществената поръчка е включено цялостно реновиране на съществуващото сценично пространство, изграждане на нова оркестрина, както и на три подвижни сценични платформи, които имат за цел осигуряването на нови сценични и театрални възможности за организиране на съвременен тип представления. С помощта на вече четирите подвижни платформи, всяка една със собствена механизация, могат да бъдат постигани варианти като: основна зрителска зала и сцена, с единен равен под, както и сценични платформи, разполагащи се амфитеатрално в различни конфигурации.

ПАРАМЕТРИТЕ

Концертна зала – Пловдив е част от сградата на бившия Партиен дом, която последващо е разделена при функционирането си в два самостоятелни обекта – административна сграда на Община Пловдив и отделна част, обособена като сграда на Филхармонията (Държавна опера – Пловдив). Сградата на Концертна зала е самостоятелен обект, двуетажна, с пълноценно изграден сутерен, а Община Пловдив предоставя безвъзмездно за управление на пловдивската опера недвижим имот – публична общинска собственост с площ от 244.85 кв. м , който също е в обхвата на предстоящия ремонт.

ФИНАНСИРАНЕТО

Общият финансов ресурс, необходим за изпълнение на поръчката, е в размер 10 090 679,70 лв. без включен ДДС, респективно 12 108 815,64 лв. с вкл. ДДС. Посочената прогнозна стойност включва всички разходи, необходими за извършване на СМР в съответствие с техническия проект, както и непредвидени разходи 10 % в размер на 917 334,52 лева без ДДС. Възложителят ще заплати непредвидени разходи само след доказване на необходимостта от извършването им чрез приемането им с констативен протокол.

Прогнозният срок, посочен в обществената поръчка за изпълнение на строително-монтажните работи, е не по-малко от 180 календарни дни и не повече от 360 календарни дни.

Related Articles

Община Варна започва пълна проверка на жилищния си фонд

Община Варна ще направи проверка и цялостен анализ на жилищния фонд, с който разполага. Обект на проверката ще бъдат ведомствените жилища, както и фонд...

Община Видин става част от Националната камара на минералните води

Членството на Община Видин в Националната камара на минералните води в Република България гласуваха единодушно общинските съветници на редовна сесия на местния парламент. Кметът Цветан...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ