16 C
Пловдив
четвъртък, март 28, 2024

От понеделник отварят платформата, през която бизнесът да кандидатства за помощи

От понеделник ще бъде отворена платформата, през която бизнесът може да кандидатства за подкрепа по мерките, разработени съвместно с НАП, информират от Министерство на икономиката.

Веднага след Нова година ще има възможност да стартира и мярката в помощ на т.нар. „големи малки предприятия“ с оборот над 500 000 лева, тъй като вече има нотификация от Европейската комисия. Министърът на икономиката Лъчезар Борисов заяви още, че съвместно с главния държавен здравен инспектор Ангел Кунчев ще проведат разговори с големите търговски вериги за по-стриктно спазване на противоепидемичните мерки.

„Предвид факта, че ограничителни мерки ще има и през януари, ние сме взели предвид авансово тази възможност – тоест с минимум административни усилия фирмите ще могат да кандидатстват и получават подкрепа за който и да е период, в който те са били затворени“, коментира вицепремиерът Томислав Дончев. Той беше категоричен, че има достатъчно средства, осигурени дори за месец януари.

Related Articles

Благоустрояват общинския парк в Джебел

Общинският парк „Горичката“ в град Джебел ще бъде изцяло обновен, съобщиха от пресцентъра на администрацията. Проектът предвижда изграждане на пътеки с настилка от асфалтобетон...

Приключи ремонтът на Двореца на културата в Перник

Приключиха строително-ремонтните дейности по обновяването на емблематичния за Перник Дворец на културата. В реконструкцията на сградата са вложени над 4,5 млн. лв., като финансирането...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ