9 C
Пловдив
събота, април 20, 2024

Над 430 проверки на строителни обекти са направени в столицата

Над 430 проверки на строителни обекти с цел извършване на контрол за спазване на изискванията за чистота и недопускане на замърсяване на града са направени в София за месец, съобщават от Столичния инспекторат.

От началото на октомври на територията на Столичната община екипите са извършили 436 проверки на обекти, на които се извършват строителни дейности. Контролът е осъществен в районите „Студентски“, „Витоша“, „Лозенец“, „Надежда“, „Триадица“, „Сердика“ и др.

Съставени са 60 акта, от които 26 на физически лица и 34 на строителни фирми. Сред най-честите нарушения са липса на плътна строителна ограда, излизане от строителната площадка със замърсена ходова част на тежкотоварната техника, разпиляване на строителни отпадъци и материали и разполагане на съоръжения по тротоари без разрешение.

Проверките са част от ежедневната контролна дейност на екипите и основната им цел е да се предотврати замърсяване на околната среда и въздуха, посочват от Столичния инспекторат.

Related Articles

Втори сме по ръст на цени на жилищата в ЕС

На фона на охлаждането на имотния пазар в редица европейски държави у нас цените на имотите продължават да растат. Според Евростат България е на...

Община Видин става част от Националната камара на минералните води

Членството на Община Видин в Националната камара на минералните води в Република България гласуваха единодушно общинските съветници на редовна сесия на местния парламент. Кметът Цветан...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ