16 C
Пловдив
четвъртък, април 25, 2024

Мащабни ремонти на стадиона и театъра започват в Кюстендил

В средата на месец октомври започва ремонт на базата на стадион „Осогово“ в Кюстендил“, информират от администрацията в града. Съоръжението ще бъде обновено с 3 милиона лева, отпуснати от правителството. Предвижда се саниране на комплекса .

Ще бъдат обновени фасадите на стадиона, ще се подмени дограмата на тренировъчните зали. Поставени ще бъдат изолации на таваните, а всички електрически табла ще бъдат ремонтирани. Ще има и нова сауна за спортистите, с минерална вода.

Вече и сключен и договор за ремонт на сградата на театъра в града, като има и авансово плащане по него. Плановете са по време на ковидкризата да бъде ремонтирано това ключово звено за кюстендилската култура. Театърът в Кюстендил не работи от края на март.

Близо 6 млн.лв. са необходимите средства за реализиране на проекта. Около 3 милиона лева е безвъзмездната финансова помощ от оперативна програма „Региони в растеж“, а Община Кюстендил трябва да осигури съфинансиране.

Проектът включва реконструкция и обновяване на сградата на театъра, въвеждане на мерки за енергийна ефективност и подобряване на достъпа на лица с увреждания.

Предвижда се също реорганизация на паркинга, подмяна на плочки, поставяне на декоративно осветление, изграждане на фонтани и места за парков и градински шах на пространството пред театъра.

Related Articles

Античният град Хераклея Синтика отвори врати за посетители

„Античният град Хераклея Синтика“ вече е отворен за посетители. Обектът е с впечатляваща визия, след като успешно се изпълни първият етап на проекта, изготвен...

Готови са проектните задания за ремонт на два горнооряховски парка

След получени предложения от граждани вече са готови заданията за проектиране, във връзка с предстоящия ремонт на парковете „Христо Ботев“ и „Николай Панайотов“ в...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ