11 C
Пловдив
сряда, април 24, 2024

Половината от детските площадки в Асеновград са обновени

Почти половината от детските площадки в Асеновград са ремонтирани от фирма, лицензирана за дейността, съобщиха от общинския пресцентър.

Обновени през изминалите месеци са площадките за деца в кварталите „Долни Воден“ и „Свети Георги“, двете съоръжения в Градския парк, зад пожарната, както и разположените на улиците „Свобода“ и „Цар Освободител“.

Общият размер на сумата за ремонт на съоръженията е 35 000 лв., от които са похарчени 27 517 лева. Остатъкът – 7482,32 лв., ще се инвестира в детската площадка, разположена край църквата „Св. архангел Михаил“ в Асеновград.

При осигурено финансиране през следващата година, ще бъдат ремонтирани и останалите съоръжения за игра, посочват от общината.

Related Articles

В Плевен: Започна акция по облагородяване на зоопарк „Кайлъка“

Община Плевен, съвместно с общинското предприятие „Акварел“, доброволци и приятели, стартира кампания за облагородяване на зоопарк „Кайлъка“. Идеята е с общи усилия да направим...

Нова детска градина в кв. „Малинова долина“ в София отвори врати

Започнаха заниманията на децата в четири групи в новата детска градина в кв. "Малинова долина" в София. Тя е реализирана върху общински имот с...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ