18 C
Пловдив
четвъртък, април 25, 2024

Малдивите – най-предпочитаното място за почивка от българите през 2021 г.

Животът през последните няколко месеца се промени драстично за всички, като много от познатите ни дейности, които преди приемахме за даденост, бяха прекъснати. Голям пример за това е пътуването и свободата да се движим по света, независимо дали става въпрос за работно пътуване или за удоволствие. Хората от цял свят с нетърпение очакват да се качат отново на самолет и се надяват този момент да настъпи скоро. Накъде обаче ще се насочат те и кои са най-популярните места, показва ново проучване. То е проведено от швейцарската туристическа компания Kuoni и обобщава данните от търсенията в Google от 131 държави, пише „Еconomic“.

Ако погледнем глобалните данни, резултатите показват, че Обединените арабски емирства, дом на туристическите горещи точки Дубай и Абу Даби, е най-търсената дестинация в 11 държави.

След нея се нареждат Катар, Канада и САЩ, като всички споделят съвместно второ място, докато Египет е на трето място. Малдивските острови се оказват най-търсената дестинация за европейците.  Малдивите са посочени и от българите като най-търсено място за почивка през следващата година. В Обединеното кралство най-търсени също са Малдивите, Мексико и Бали.

Изненадващо, според данните, руснаците се насочват към далечно Мексико през 2021 г.

Жителите на азиатския регион предпочитат ОАЕ и Канада. Обединените арабски емирства също са номер едно при търсенията в Африка, докато Перу е най-популярната дестинация за 2021 г. за южноамериканците.

Резултатите за отделните страни са постигнати чрез изчисляване на средния обем на търсене за термини като „дестинация 2021“ и „дестинация ваканция 2021“ през април тази година, заяви говорител на Kuoni.

Related Articles

Фестивалът LUNAR преобразява най-красивите сгради, паркове и площади в София

В ход е подготовката на третото издание на форума В четири поредни вечери, между 9 и 12 май, артисти от цял свят ще разкажат истории,...

Изложба за историята на храм „Св. Димитър“ и благородното дело на пловдивските Димитровци

Изложба, посветена на храм „Свети Димитър“ може да бъде разгледана от днес в централното фоайе на Народна библиотека „Иван Вазов“ в Пловдив. Манастирският комплекс...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ