21 C
Пловдив
сряда, април 24, 2024

Вместо парк строят медицински университет и болница в Кърджали

Общинският съвет в Кърджали гласува промяна на предназначението на имот от 40 дка. Вместо за парк той се отрежда за здравни, образователни и съпътстващи дейности. Ще бъде предоставен за изграждане на болница и частен медицински университет в родопския град.

Теренът се намира в най-южната част на парк „Арпезос Север“. Местоположението е отдалечено от основно използваната паркова инфраструктура и затова промяната не би имала негативен отпечатък и не би ощетила по никакъв начин парковата среда, се казва в гласуваното предложение.

Инвестиционното намерение е на Търговска Лига – Глобален Аптечен Център и ще е част от Български кардиологичен институт (БКИ). В частта му за изграждане на частен медицински университет то цели привличането на български, но главно чуждестранни студенти, предимно от Гърция и Турция.

Планираната високотехнологична болница ще бъде с няколко отделения. В нея ще бъдат разкрити между 250 и 300 болнични легла. След реализирането на инвестиционните намерения за обектите ще бъдат новооткрити над 500 работни места.

Related Articles

Първата градска градина в България, създадена 1878 г. в Пловдив, грейва след основен ремонт

От 19 до 21 април ще бъдат празниците за официалното откриване на обновения парк Церемонията по откриването на обновения парк в Пловдив, който е Първата...

Стартира рехабилитацията на довеждащия водопровод на с. Брестовица

Рехабилитацията на довеждащия напорен водопровод на с. Брестовица, община Родопи вече може да стартира след като на 16.04.2024 г. „Българският ВиК холдинг“ ЕАД и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ