9 C
Пловдив
събота, април 20, 2024

Първа копка на знаковия пробив „Модър-Царевец” в Пловдив

Правят първа копка на един от най-значимите и дългоотлагани обекти в Пловдив – пробивът „Модър-Царевец”. Кметът Здравко Димитров ще даде старт на дейностите от страната на район „Южен”.

Строителните работи ще протекат в три етапа, като първия е разширението на улица „Модър“. По проект улицата е проектирана с две платна, широки по 7,50 метра, с по две ленти, с разделителна ивица по средата и с тротоари по 2,30 метра от двете страни“

Вторият етап предвижда реконструкцията и разширението на улица „Царевец“ до кръстовището с „Хаджи Димитър“, като там ще бъдат изградени и локални платна към УМБАЛ „Каспела“ и ул. „София“. В третия етап ще бъде направен и пробивът под жп линията Пловдив – София.

Проектът е на обща стойност 11,5 млн. лв., като средствата за първия етап са в размер на 4,5 млн. лева и ще бъдат планирани в бюджета на Община Пловдив за 2021 г.

В момента е в ход и обществена поръчка през ВиК за южния обходен колектор. Чрез поръчката за 81 млн. лева ще се извършат част от дейностите по пробива на стойност 2,5 млн. лева.

 

Related Articles

- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ