15 C
Пловдив
петък, март 29, 2024

Данъчни облекчения за работещи родители

До края на месец декември родителите могат да ползват данъчно облекчение за непълнолетните си наследници чрез своя работодател, напомнят от НАП. Задължително условие е родителят да няма публични задължения, подлежащи на принудително вземане.

Първият вариант, по който може да се ползват данъчните облекчения е чрез работодателя по основното трудово правоотношение на лицето. Служителят предоставя на работодателя си декларацията за данъчно облекчение за деца до 31 декември 2020 г.

Вторият начин е с подаване на годишната данъчна декларация за получени доходи през 2020 г. в НАП. Към годишната данъчна декларация се прилага и съответният образец на декларация за облекчение за деца.

Данъчното облекчение за 2020 г. дава възможност сумата от годишните данъчни основи да се намали в зависимост от броя на децата: с 200 лв. за едно непълнолетно дете; с 400 лв. – за две ненавършили пълнолетие деца; или с 600 лв. за три или повече непълнолетни деца. Отбивът от налога за всяко дете е съответно 20, 40 и 60 лева.

 

Related Articles

С 3,5 млн. лв. доизграждат храма в Южния парк

По предложение на министър-председателя акад. Николай Денков правителството отпусна средства за доизграждането на храм „Св. вмчк. архидякон Стефан“ в Южния парк в София. Средствата...

Изграждат Международно училище за кулинарни изкуства и традиционни занаяти в с. Голяма Желязна

В троянското село Голяма Желязна започна строителството на Международно училище за кулинарни изкуства и традиционни занаяти. Инициативата “Шарена Задруга” беше обявена още преди година...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ