17 C
Пловдив
петък, април 19, 2024

Летище София откри процедура за идеен и технически проекти за ремонта на Терминал 2

Летище София търси проектант за ремонт и обновяване на Терминал 2. Обяви тръжна процедура за изработване на идеен и технически проекти за реализация на строително-ремонтните дейности.

Предвидено е процедурата по избор да се извърши на два етапа.

За първоначалния подбор всички желаещи могат да подадат документи за участие , публикувани в сайта на летището. Срокът за това до 15 декември.

След преглед и подбор на документите, одобрените участници ще имат срок до 23 декември да подадат своите ценови оферти. Общата стойност на договора ще бъде обявена след като бъде избран изпълнител.

Реконструкцията на Терминал 2 на столичното летище е част от стратегията за петзвездно пътническо преживяване. Едновременно с това е и стъпка за подобряване на ефективността и насочване на целия пътнически трафик от първи към втори терминал.

От Летище София припомнят, че до 2030 г. ще бъде изграден и пуснат в експлоатация напълно нов Терминал 3. Новото съоръжение радикално ще промени визията на аерогарата и качеството на пътуване.

Related Articles

До 15-и май започва ремонтът на Дюлинския проход

До 15-и май ще започне ремонтът на 34 км от III-906 през Дюлинския проход. Трасето, което ще се рехабилитира, е между с. Старо Оряхово...

Първата градска градина в България, създадена 1878 г. в Пловдив, грейва след основен ремонт

От 19 до 21 април ще бъдат празниците за официалното откриване на обновения парк Церемонията по откриването на обновения парк в Пловдив, който е Първата...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ