17 C
Пловдив
петък, април 19, 2024

Първата енергийна общност в България е факт. 73 са участниците в нея

Първата енергийна общност (ЕО) в България вече е сформирана. Процедурата за набиране на участници в ЕО Габрово-РДНО е затворена. Капиталът, необходим за изграждане на ВЕИ инсталацията в Регионалното депо за неопасни отпадъци в Габрово е осигурен.

В общността се включват 73 участници, сред които габровците са 31, а останалите са жители на различни региони на България, включват се и шест юридически лица. Това, което ги обединява, е желанието да участват в създаването на иновативен зелен подход за осигуряване на чиста енергия и да инвестират в соларна алтернатива.

Сега предстои преминаването на съгласувателни процедури през различни институции за физическото изграждане на ВЕИ инсталацията. Първата работна среща на членовете на ЕО Габрово-РДНО ще бъде през февруари.

Related Articles

Община Варна започва пълна проверка на жилищния си фонд

Община Варна ще направи проверка и цялостен анализ на жилищния фонд, с който разполага. Обект на проверката ще бъдат ведомствените жилища, както и фонд...

Обсъждат концепцията за подобряване на транспортната свързаност в Софийска област

На 22 април в 3 общини на Софийска област ще се проведат срещи за подобряването на транспортната свързаност в региона. Обществените обсъждания на концепцията...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ