18 C
Пловдив
четвъртък, април 25, 2024

КСЕЛА България“ с инициатива
„ВЪРНИ ПАЛЕТА, СПАСИ ДЪРВЕТА!“

С цел да реализира своята стратегия за устойчиво бизнес развитие, дружеството „КСЕЛА България“ предприе първата си конкретна инициатива в областта на повишаването на осведомеността за опазването на дървесината и околната среда.
С въвеждането на нов бизнес модел компанията иска да даде възможност за многократна употреба на дървени палети, които се използват за опаковане и транспортиране на блоковете за зидария и на допълнителните продукти с марка YTONG. Новият дизайн на палетите ще позволи те да се използват по-няколко пъти. Клиентите ще имат възможност да ги връщат обратно и така да допринесат за опазването на околната среда. Освен това, ще им бъде възстановявана цялата сума, която са заплатили за палетите при покупката на блокове за зидария и допълнителни продукти YTONG.

Призоваваме партньорите ни от строителния сектор, особено големите инвеститори и дистрибутори, да връщат палетите след използване на нашите материали и по този начин да покажат подкрепата си за концепцията за кръгова икономика, която е една от основните идеи на устойчивото развитие“, заяви Борислав Дивизиев, управител на „КСЕЛА България“ ЕООД и добави, че по този начин дружеството иска да вдъхнови клиентите си да помогнат на строителната индустрия да се декарбонизира и да се подготви за бъдещето.

Природните ресурси стават все по-оскъдни, а нуждата от тях никога не е била по-голяма. Предлаганата възможност за тяхното разумното и пестеливо използване неизбежно ще ни насърчи като общество да работим по-усилено върху осмислянето и прилагането на принципите на устойчивото развитие. Дървото, като един от най-важните ресурси, е трудно заменимо, а се изисква много време, докато едно младо растение достигне подходящи за употреба размери и качество. Десетилетия незаконна сеч, както и прекомерното използване и разхищението на дървесина в индустрията и бита вече са унищожили огромни горски площи. За да допринесем за опазването на това природно богатство, ние се заехме да променим установени от години бизнес системи чрез въвеждане на иновативни и устойчиви решения.

КСЕЛА България“ е част от Xella Group, която оперира в нашата страна от почти 30 години. Със 78 завода в 20 държави и организирани продажби в повече от 22 държави Xella е паневропейска компания в строителната индустрия, водеща в предоставянето на решения за стенни конструкции. В момента тя е класирана на 4-то място за ESG (екология, социална политика и управление) от 127 компании за строителни материали в световната платформа на известната рейтингова агенция за устойчивост Sustainalytics. Клиентите на Xella могат да разчитат на силните марки YTONG, Silka и Multipor за иновативни и устойчиви продукти, както и на отлично обслужване.

Продуктите на Xella са енергийно ефективни и са произведени от естествени суровини. Марките Ytong, Silka и Multipor са гаранция за устойчивост на предлаганите продукта през целия им жизнен цикъл – от добива на суровините до рециклирането на строителните отпадъци след приключването на експлоатационния период на сградите. „КСЕЛА“ се гордее с иновативни, безопасни и достъпни решения за строителство и изолация, които допринасят за енергийната ефективност, шумоизолацията и пожарозащитата, както на новото строителство, така и на обновените и ревитализирани съществуващи сгради.

За повече информация относно продажбата и обратното изкупуване на оборотни палети позвънете на телефон +359 2 819 33 18 или изпратете запитване на orders.sofia@xella.com .

Related Articles

Стартира рехабилитацията на довеждащия водопровод на с. Брестовица

Рехабилитацията на довеждащия напорен водопровод на с. Брестовица, община Родопи вече може да стартира след като на 16.04.2024 г. „Българският ВиК холдинг“ ЕАД и...

Пускат обществената поръчка за изпълнител на новата библиотека на Варна

Открива се процедура за възлагане на обществена поръчка за избор на изпълнител на новата Градска библиотека на Варна, информират от администрацията. Актуализирана е количествено-стойностната...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ