12 C
Пловдив
четвъртък, април 18, 2024

Катар дарява жилищни контейнери от Световното на Турция и Сирия

Катар изпраща спешно жилищни контейнери, ползвани по време на Световното първенство по футбол, на пострадалите от земетресението в Турция и Сирия. Първа партида от 10 000 контейнера вече се транспортира до най-засегнатите райони.

“Предвид неотложните нужди на двете държави за настаняване на хората останали без жилища, решихме да изпратим там контейнери и каравани, като по този начин ще окажем незабавна и необходима подкрепа на населението“, заяви пред Франс прес говорител на катарските власти.

Контейнерите са оборудвани изцяло с най-необходимото за живот. Те са били ползвани през ноември и декември за хотелско настаняване на фенове, пристигнали за мачовете, по време на футболната надпревара на Мондиала в Катар.

Related Articles

Първата фотоволтаична система върху общинска сграда изградиха във Враца

Със собствени бюджетни средства Община Враца изгради първата си фотоволтаична система за собствено потребление върху общински обект, съобщиха от местната управа. Централата е разположена...

Строят модерна зала на Полигона на Столична община

"Осигурихме 700 000 лв. за изграждане на нова модерна зала за обучение в Полигона на общината в Панчарево. В нея ще се провеждат лекции...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ