7 C
Пловдив
петък, април 19, 2024

Копривщица на протест, хората искат подмяна на ВиК мрежата

Цялостен ремонт на канализационната и водопреносната мрежа искат живеещите в Копривщица. През уикенда те дори затвориха за кратко Подбалканския път при разклона за града в знак на протест срещу бездействието на институциите.

Заради постоянното пукане на тръбите общината не съумява да възстанови калдъръма във възрожденското градче. В Копривщица канализацията практически не работи при дъжд, оплакват се хората. Водата се връща обратно и наводнява с нечистотии ниските етажи на къщите, потърпевша е и детската градина в града, алармират те.

Според представите на ВиК-София принос в проблема има и администрацията в Копривщица. От там опесъчавали и миели улиците, с което допълнително запушвали и без това тесните и амортизирани тръби на канализацията.

Копривщица вече е получила 2, 5 млн.лв. и към момента допълнителни средства няма да им бъдат отпускани. Общината пък не може да осигури 7 млн.лв. за пълна подмяна на ВиК съоръженията, така, че казусът засега остава отворен.

Related Articles

Международен студентски конкурс „Нов живот за летището в Балчик“

Архитектурният факултет на ВСУ„Черноризец Храбър“ и Факултета по урбанизъм на Университета по архитектура и градоустройство „Йон Минку“ в Букурещ, организират международен студентски конкурс за...

Първата фотоволтаична система върху общинска сграда изградиха във Враца

Със собствени бюджетни средства Община Враца изгради първата си фотоволтаична система за собствено потребление върху общински обект, съобщиха от местната управа. Централата е разположена...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ