15 C
Пловдив
петък, март 29, 2024

Конференция във Велинград дава решения за справяне с енергийната бедност

Асоциацията на Българските Енергийни Агенции (АБЕА) организира XIV Национална конференция „Интелигентни градове и региони в действие“, която стартира на 29 ноември и ще продължи до 30 ноември 2021 г. в зала Конгресен център, хотел Инфинити, Велинград.

Целта на събитието е да насочи вниманието на националните институции, общините, бизнеса и обществеността към актуални теми в областта на интегрираното енергийно управление и развитие, интелигентните градове с „умни“ сгради с близко до нулевото енергийно потребление, енергопозитивни зони в градовете, както и финансиране за подобни проекти. Фокус на конференцията са и решения за преодоляване на енергийната бедност и възможностите за обслужване на едно гише за обновяване на жилищния сектор.

Форматът е хибриден (участие присъствено или дистанционно), което дава възможност за динамично, дискусионно-интерактивно участие, наситено с множество демонстрации на резултати от реализирани проекти.

Сред темите, включени в програмата са: „Смела градска визия 2050 – Видин като енергийно независим и въглеродно неутрален интелигентен град, проект Making City“, „Да бъдеш енергийно позитивен и въглеродно неутрален град – енергийно позитивни зони в град Смолян, проект Positive City Exchange“, „Хоризонтите на устойчивото енергийно развитие на София – План за устойчива енергия и климат до 2030 година на Столична община“ и други.

Участието в конференцията е безплатно. На място са осигурени кафе паузи и делови обяд и вечеря за установяване на партньорства с други общини, фирми и организации, работещи в сферата на енергийната ефективност, сградите с близко до нулевото енергийно потребление, децентрализираната енергетика и енергия от отпадъци.

Related Articles

Информационни дни по поканите за достъпна архитектурна среда на АХУ

Агенцията за хората с увреждания (АХУ) организира информационни събития за кандидатите по програмите за изграждане на достъпна среда, осигуряване на средства за заетост, рехабилитация...

Благоустрояват крайречната зона по р. Янтра в Габрово

Благоустрояването на крайречната зона по р. Янтра е включено в Концепция за интегрирани териториални инвестиции на Община Габрово. В тази връзка се състоя публично...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ