11 C
Пловдив
петък, април 19, 2024

Конкурс за идеен проект на мемориален комплекс обявява община Благоевград

Проектът „Мостът на генералите“ в Благоевград набира скорост и обществена подкрепа. Пешеходният мост към Младежкия дом в града ще се превърне във впечатляваща за жителите и гостите на града Алея на бойната слава.

Комисия вече е утвърдила идеята за мемориален комплекс, който включва скулптури на четирима генерали. Ще бъде възстановен и паметникът на незнайния македонски четник на моста над река Бистрица.

Генералите, които ще имат паметници, са ген. Спас Георгиев, ген. Константин Жостов, ген. Стилиян Ковачев и ген. Георги Тодоров. Всички те са свързани с Пиринския край и освобождението на Пиринска Македония и Горна Джумая /старото име на Благоевград/.

Предстои обявяване на конкурс за идеен проект, както и съгласуване на проекта с Министерство на отбраната, от които се очаква подкрепа за реализация на родолюбивата идея.

 

Related Articles

Разширяват системата за видеонаблюдение в Бобов дол

Центърът на Бобов дол ще бъде с постоянно видеонаблюдение. За целта Общината отпуска по бюджета допълнителни 21 000 лева, каза пред БНР кметът на...

С научен форум отбелязват Международния ден за опазване на недвижимото културното наследство

Национална научна конференция под наслов „Културното наследство на Тутракан и неговото място в добруджанската история“ ще се проведе на 18 и 19 април в...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ