15 C
Пловдив
петък, март 29, 2024

Бургас е готов с 14 от одобрените проекти по програмата за достъпна среда

„Готови са 14 от общо 18-те одобрени обекти на Община Бургас по Националната програма за достъпна жилищна среда и лична мобилност на Министерството на труда и социалната политика. С тяхното реализиране хората в неравностойно положение ще могат свободно и самостоятелно да се придвижват извън дома си“, сподели кметът Димитър Николов.

Достъпът до тях е улеснен чрез изградени рампи и наклони, позволяващи на хората с увреждания безпрепятствено и лесно да влязат във входовете на жилищните блокове, а вътре са монтирани платформени подемници за преодоляване на стълбището до асансьорите.

В момента работата продължава при последните 4 обекта, които също ще бъдат готови до дни.

Обектите, които се реализират по програмата са в жилищните комплекси „Изгрев“, „Зорница“, „Славейков“, „Лазур“, „Меден рудник“ и „Братя Миладинови“.

Тази година Бургас отново бе на първо място в страната по одобрени проекти по Националната програма за достъпна жилищна среда с 18 от общо 49 проекта за цялата страна или малко над 42% от всички одобрени проектни предложения. Това открои за втори пореден път Бургас като най-активният град в страната, след като при миналогодишната сесия от подадените 30 проекта бяха изпълнени 27.

 

Related Articles

Информационни дни по поканите за достъпна архитектурна среда на АХУ

Агенцията за хората с увреждания (АХУ) организира информационни събития за кандидатите по програмите за изграждане на достъпна среда, осигуряване на средства за заетост, рехабилитация...

Нестандартно: Ученичка от Айтос направи Айфеловата кула от дървени пръчици

Вдъхновила се от френската култура и архитектура Дамла Кемик - ученичка от XII клас от Айтос направи макет на Айфеловата кула от 1000 дървени пръчици....
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ