21 C
Пловдив
четвъртък, март 28, 2024

КАТ започва акция „Зима“, ще се проверява състоянието на гумите и качеството на чистачките

КАТ стартира акция „Зима”. Започват засилените проверки за състоянието на гумите на автомобилите. Ще се следи има ли течност за чистачки в превозните средства и качеството на чистачките. В акцията ще се включат и Държавната агенция за пътна безопасност и Българския червен кръст.

През първата седмица ще се проверяват водачите на автомобилите. Втората седмица ще е насочена към безопасността на пешеходците, а през третата седмица ще се следи за поведението на шофьорите и изправността на автомобилите.

Колите трябва да бъдат изправни и готови за зимни условия, грайферът на гумите трябва да е равен или по-голям от 4 мм. Задължението влиза в сила от 15 ноември и ще важи до 1 март. Всички моторни превозни средства, които не отговарят на условията, ще бъдат спирани от движение.

Междувременно от Съюза на българските автомобилисти информираха, че традиционно ще предлагат безплатен преглед за състоянието на колите за зимата.

Related Articles

Скок на цените на жилищата у нас

Цените на жилищата в страната са се увеличили с 1,2% през четвъртото тримесечие на 2023 г. спрямо предходното тримесечие. Най-голямо увеличение е регистрирано в...

Благоустрояват крайречната зона по р. Янтра в Габрово

Благоустрояването на крайречната зона по р. Янтра е включено в Концепция за интегрирани териториални инвестиции на Община Габрово. В тази връзка се състоя публично...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ