13 C
Пловдив
четвъртък, април 25, 2024

Йорданка Фандъкова: Започва разчистването на терена в район „Витоша“ за изграждане на детска градина и училище

„Започва разчистването на терена в кв. „Манастирски ливади – запад“, който ни беше предоставен от Министерство на културата и Фонд „13 века България“. На терена в район „Витоша“, който е с площ от 6804 кв. м, от десетилетия има изоставен строеж. На негово място ще построим нова детска градина.“ Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова чрез своя фейсбук.

Забавачката ще бъде за 5 групи. Ще бъде построено и основно училище със зала, която по волята на дарителите ще носи името „Родна стряха“.

Заедно с разчистването на терена започва и изготвянето на обемно-устройствено проучване, така че в най-кратки срокове да стартира изграждането на обекта.

Финансирането на новия образователен комплекс е осигурено от държавата и общинския бюджет.

Related Articles

Издадено е разрешение за реконструкция на Националния студентски дом в София

Главния архитект на Столична община е издал разрешение за строеж, за консервационно - реставрационни работи, основен ремонт, реконструкция, прилагане на мерки за енергийна ефективност...

Проект: Полети до Рим и Милано от Летище Пловдив

Възможностите за откриване на директни авиолинии от Пловдив до италианските Рим и Милано обсъдиха на Летище Пловдив. На срещата присъстваха председателят на Конфиндустрия България...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ