18 C
Пловдив
четвъртък, март 28, 2024

Историческият музей в Габрово с обновена сграда и експозиция

През 2024 година Историческият музей в Габрово ще посрещне посетителите в обновена сграда и с нова експозиция. Тя ще бъде разположена на два етажа и ще представя местната история.

Ремонтът на една от най-забележителните сгради в Габрово се очаква да завърши до дни, след като преди повече от две години зданието беше затворено за реставрация и преустройство.

Инвестираните средства са на обща стойност 1 753 670 лв., като по-голямата част са осигурени чрез Европейския фонд за регионално развитие.

С помощта на модерните технологии постоянната експозиция на Историческия музей ще разказва местната история. В залата на Новото време посетителите ще могат да видят единственото фабрично знаме, запазено в български музей, както и първата българска банкнота.

В музея е обособена зала за работа с деца, отделено е пространство и за сувенирен щанд.

Related Articles

Търси се решение за спасяване на Боянското блато

Идеята е естествена влажна зона да се обособи като градски парк Гражданската група в защита на Боянското блато заедно с екип от МОСВ обсъждат мерки...

Започва авариен ремонт на поликлиниката в Свищов

Неотложен авариен ремонт и хидроизолация ще бъдат извършени на северната част на покрива на поликлиниката в Свищов. Спешните дейности се налагат поради установен теч,...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ