11 C
Пловдив
петък, април 19, 2024

Бургас е готов с 14 от одобрените проекти по програмата за достъпна среда

„Готови са 14 от общо 18-те одобрени обекти на Община Бургас по Националната програма за достъпна жилищна среда и лична мобилност на Министерството на труда и социалната политика. С тяхното реализиране хората в неравностойно положение ще могат свободно и самостоятелно да се придвижват извън дома си“, сподели кметът Димитър Николов.

Достъпът до тях е улеснен чрез изградени рампи и наклони, позволяващи на хората с увреждания безпрепятствено и лесно да влязат във входовете на жилищните блокове, а вътре са монтирани платформени подемници за преодоляване на стълбището до асансьорите.

В момента работата продължава при последните 4 обекта, които също ще бъдат готови до дни.

Обектите, които се реализират по програмата са в жилищните комплекси „Изгрев“, „Зорница“, „Славейков“, „Лазур“, „Меден рудник“ и „Братя Миладинови“.

Тази година Бургас отново бе на първо място в страната по одобрени проекти по Националната програма за достъпна жилищна среда с 18 от общо 49 проекта за цялата страна или малко над 42% от всички одобрени проектни предложения. Това открои за втори пореден път Бургас като най-активният град в страната, след като при миналогодишната сесия от подадените 30 проекта бяха изпълнени 27.

 

Related Articles

Община Варна започва пълна проверка на жилищния си фонд

Община Варна ще направи проверка и цялостен анализ на жилищния фонд, с който разполага. Обект на проверката ще бъдат ведомствените жилища, както и фонд...

Първата фотоволтаична система върху общинска сграда изградиха във Враца

Със собствени бюджетни средства Община Враца изгради първата си фотоволтаична система за собствено потребление върху общински обект, съобщиха от местната управа. Централата е разположена...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ