11 C
Пловдив
събота, април 20, 2024

Интерконекторът с Гърция получи Акт 16

Междусистемната газова връзка между България и Гърция получи Акт 16. Въвеждането й в експлоатация ще бъде официално оповестено на церемония в НДК в събота. На събитието ще присъстват председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, президентите на Република Северна Македония Стево Пендаровски и на Сърбия Александър Вучич, както и гръцкият премиер Кириакос Мицотакис. Домакин на церемонията ще бъде българският държавен глава Румен Радев.

Припомняме, че на 16 септември бе обявено, че е издаден Акт 15 за интерконектора, а вчера стана ясно, че с помощта на държавата са събрани всички необходими документи и за Акт 16.

Съоръжението е с дължина от 140 км на българска територия. Според уверенията на служебното правителството през връзката България ще получава договорените количества азерски газ.

Related Articles

Община Варна започва пълна проверка на жилищния си фонд

Община Варна ще направи проверка и цялостен анализ на жилищния фонд, с който разполага. Обект на проверката ще бъдат ведомствените жилища, както и фонд...

Обсъждат концепцията за подобряване на транспортната свързаност в Софийска област

На 22 април в 3 общини на Софийска област ще се проведат срещи за подобряването на транспортната свързаност в региона. Обществените обсъждания на концепцията...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ