16 C
Пловдив
четвъртък, март 28, 2024

Инж.Миков от „ГБС Инфраструктурно строителство“ с приз „Инженер на годината“ 2022 на ББК „Пътища“

Бългapcĸa бpaншoвa ĸaмapa „Πътищa“ отличи инж. Милчо Миков, директор „Строителни обекти“ в „ГБС Инфраструктурно строителство“ АД, с приза „Инженер на годината 2022“.

Наградата се присъжда за четвърта поредна година и е за конкретни постижения и принос в пътното дело, за успешно изпълнени проекти под ръководството на носителя на приза. А изборът се извършва след колективно обсъждане на номинациите и завършва с решение на Управителния съвет на Камарата.

Инж. Миков е награден за проекта „Изграждане на Софийски околовръстен път в участъка от пътен възел „Цариградско шосе“ до пътен възел „Младост“ от км 35+260 до км 41+340.

Проектът е от голямо обществено и национално значение, тъй като спомага за извеждане на транзитния трафик от София. Осъществява и връзка между автомагистралите „Струма“ и „Тракия“ и подобрява маршрута на транспортните потоци в посока пристанище Бургас, Сърбия, Северна Македония, Турция и Гърция, посочват от Камарата.

Related Articles

Изложба „20 архитектурни проекта срещу климатичните промени“

Камарата на архитектите в България (КАБ) кани на откриването на пътуващата изложба „20 архитектурни проекта срещу климатичните промени“ на Архитектурния съвет на Европа (АСЕ)....

Столична община събира проекти за изпълнение на Плана за интегрирано развитие

Столична община, в качеството си на териториален орган по подбор на проектни идеи по Приоритет 1 „Интегрирано градско развитие“ на Програма “Развитие на регионите”...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ