12 C
Пловдив
събота, април 20, 2024

Започна строителството на компостираща инсталация за битови отпадъци в Оряхово

Започна строителството на инсталация за предварително обработване и компостиране на битови отпадъци в Оряхово. Проектът е на стойност над 13 млн. лв. и се изпълнява по Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“, Приоритетна ос 2 „Отпадъци“.

Съоръженията са част от Регионалната система за управление на отпадъците в общините Оряхово, Козлодуй, Хайредин, Мизия, Бяла слатина, Борован и Кнежа. Те използват общо депо, което се намира край Оряхово.

С изграждането на инсталациите за предварителна обработка и компостиране на боклуците се очаква да се удължи експлоатационният срок на депото, да се намалят разходите на населението, свързани със сметта, да се спазват екологичните норми и да се подобри качеството на живота.

Една от дейностите по проекта предвижда изграждане на компостираща инсталация за зелени биоотпадъци, генерирани на територията на община Козлодуй.

Проектът е с продължителност 35 месеца. Очаква се инсталациите да бъдат готови през 2022 година.

Related Articles

Проект: Полети до Рим и Милано от Летище Пловдив

Възможностите за откриване на директни авиолинии от Пловдив до италианските Рим и Милано обсъдиха на Летище Пловдив. На срещата присъстваха председателят на Конфиндустрия България...

Първата градска градина в България, създадена 1878 г. в Пловдив, грейва след основен ремонт

От 19 до 21 април ще бъдат празниците за официалното откриване на обновения парк Церемонията по откриването на обновения парк в Пловдив, който е Първата...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ