16 C
Пловдив
четвъртък, март 28, 2024

Изграждат 100 детски къта в офиси и институции

86 фирми и 19 институции от централната и местната власт ще направят детски кътове на работното място. Това съобщи социалното министерство. Така там ще се полагат грижи за над 1700 деца на служителите им.

В тях ще бъдат назначени 278 детегледачи, които ще бъдат наети чрез Бюрата по труда. По мярката „Детски кътове“ се поема възнаграждението им за период до 12 месеца, като то е съобразено със средната брутна работна заплата в сектор „Хуманно здравеопазване и социална работа“.

Размерът на заплатата на детегледачите ще зависи от това дали услугите в детските кътове са почасови или целодневни. Проектите се реализират по мярката „Детски кътове“ на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, като общата стойност на одобрените проекти е над 6,6 млн. лв. Одобрени са 62 проекта, като 16 от тях ще се изпълняват в партньорство. Най-големият проект е на обща стойност близо 214 000 лв., а най-малкият – близо 55 000 лв. В зависимост от големината на предприятието, е предвиден процент съфинансиране.

ЛОКАЦИИТЕ

Детски кътове ще бъдат изградени в общинските администрации на Смядово, Нови пазар, Тополовград, Сърница, Съединение, Своге, Стамболово, Попово, Бургас, Главиница, Елин Пелин, Симитли, Неделино, Кнежа, Венец, Ботевград, Костинброд, Димово, както и в Министерството на финансите.

Related Articles

Събират опасни отпадъци от домакинствата във Варна

Община Варна организира кампания за разделно събиране на опасни отпадъци от домакинствата. Акцията ще се проведе във всички райони на града и ще продължи...

Търси се решение за спасяване на Боянското блато

Идеята е естествена влажна зона да се обособи като градски парк Гражданската група в защита на Боянското блато заедно с екип от МОСВ обсъждат мерки...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ