12 C
Пловдив
четвъртък, април 25, 2024

Изграждат паркинг за тежкотоварни автомобили в Русе

Причината е удвоеният тежкотоварен трафик заради войната в Украйна

На извънредно заседание общинските съветници в Русе одобриха учредяване на възмездно право на строеж върху общински имот с цел изграждането на голям паркинг за тежкотоварни автомобили. Общината се ангажира да организира конкурс за изпълнители на проекта. Две основни изисквания ще бъдат заложени към тях – ежегодно от съоръжението общината да получава минимум 600 хил. лв., както и осигуряването на паркоместата да се извърши в рамките на 9 месеца. Наддаването ще започне от 18 млн. лв., което е общата сума за 30-те години на експлоатация.

За целта са отпуснати 3 млн лв. Паркингът ще се намира в източната периферия на Русе, източно от бул. „България“ и западно от ЖП линията за Румъния. Според плана трябва да има места за 600 товарни автомобила и на 80 леки автомобила. Той трябва да е с бетонова настилка и да бъде осветен. Всичко това е включено в първия етап от изграждането му. Ще бъде създаден и контролно-пропускателен пункт.

През втория етап се предвижда да бъдат готови две санитарно-битови сгради, обществено-обслужваща сграда за магазин и заведение за обществено хранене. В допълнителната инфраструктура е планирано и изграждането на локално платно.

Снимка: Община Русе

Related Articles

Умни пътни знаци следят дали шофьорите чатят по време на път

Пилотни версии на умни пътни знаци вече се появиха в реалната пътна мрежа, предаде Нова телевизия. Те са със специално проектиран софтуер и използват...

Пускат обществената поръчка за изпълнител на новата библиотека на Варна

Открива се процедура за възлагане на обществена поръчка за избор на изпълнител на новата Градска библиотека на Варна, информират от администрацията. Актуализирана е количествено-стойностната...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ