13 C
Пловдив
четвъртък, април 25, 2024

Изграждат нов плувен комплекс в Шумен

Започна изграждането на Плувен спортен комплекс в Шумен. Той ще е на мястото на досегашния аквапарк на изхода на града по бул. „Ришки проход“.

Плувният комплекс ще е с 3 100 кв. м разгърната застроена площ и ще бъде на три нива. Ще има два басейна, които могат да се използват целогодишно за тренировъчна дейност, състезания и рехабилитация. Предвидена е и трибуна за зрители със 140 седящи места. Проектът за съоръжението вече беше представен публично в началото на годината.

Големият басейн ще бъде с размери 33х25 метра с дълбочина 2 метра и ще бъде предназначен за различни плувни спортове. По-малкият басейн ще е с дължина 16 м, ширина 12.5 м и дълбочина от 0,85 до 1,25 м, като ще се използва с учебна цел за начинаещи и за рехабилитация. Всеки от тях ще бъде с антибактериална облицовка, със собствена пречиствателна станция и отделна система за химизация на водата. Термопомпи ще затоплят водата и въздуха.

Проектът предвижда към комплекса да се изградят и административна и търговска част. Ще бъдат обособени нови 18 паркоместа, които заедно със съществуващите ще станат над 60. Към момента за строителството на басейна са осигурени с 1,5 млн. лв. общински средства, а останалите средства ще се търсят от държавата. Общата стойност за изграждане на закрития плувен комплекс е 8,2 млн. лв. без ДДС, а срокът за изпълнение е 30 ноември 2024 г.

Related Articles

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево – Ахтопол

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево – Ахтопол. Участъкът на моста над река Изгревско дере на път III-9901 Царево – Ахтопол –...

Изложба за историята на храм „Св. Димитър“ и благородното дело на пловдивските Димитровци

Изложба, посветена на храм „Свети Димитър“ може да бъде разгледана от днес в централното фоайе на Народна библиотека „Иван Вазов“ в Пловдив. Манастирският комплекс...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ