15 C
Пловдив
четвъртък, април 18, 2024

Строят модерна зала на Полигона на Столична община

„Осигурихме 700 000 лв. за изграждане на нова модерна зала за обучение в Полигона на общината в Панчарево. В нея ще се провеждат лекции и презентации за реакция при различни бедствия и кризи на децата. Досега обученията се състояха в три отделни по-малки зали. Ще направим и голямо складово помещение за аварийно-спасителна техника.“ Това каза кметът на София Васил Терзиев при посещение на Полигона.

Той се запозна на място с различните модули за реакция при земетресения, наводнения, пожари, след което на обучение на деца от 201. Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“.

Впечатлен съм от техниката и организацията, която е направена на място, и след като видях, разбирам защо дирекция „Аварийна помощ и превенция“ (АПП) е една от най-добрите и бяха първи в помощта за пострадалите след земетресението в Турция“ – каза Васил Терзиев.

Общинският полигон съдържа 8 площадки. На терен учениците могат да видят спасителни дейности, да научат какво трябва да направим при пожар и как да се предпазим, ако има наводнение или земетресение. Досега обучение са преминали деца от 20 училища. Часовете започнаха през март, като са се записали над 50 столични училища. Тази година в програмата са включени лекции на експерти от Държавната агенция за безопасност на движението и Пътна полиция към СДВР.

Полигонът на Столична община бе създаден през 2018 г. Аварийните екипи на общината са обучени и разполагат със специализирано оборудване и техника за реакция при различни бедствия. От МС има отпуснати средства за два нови автомобила, в това число химически бус за химия и радиация. Предстои закупуване на още един автомобил.

Related Articles

Проект: Полети до Рим и Милано от Летище Пловдив

Възможностите за откриване на директни авиолинии от Пловдив до италианските Рим и Милано обсъдиха на Летище Пловдив. На срещата присъстваха председателят на Конфиндустрия България...

Лифт до крепостта „Патмос“ става обект от първостепенно значение за Ардино

Общинските съветници в Ардино гласуваха предложението на кмета инж. Изет Шабан кабинковият лифт от с. Стар Читак до крепостта "Патмос" да бъде обявен за...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ