17 C
Пловдив
петък, април 19, 2024

Започва строителството на метрото през район „Слатина“

Първа копка на две от новите шест станции на метрото ще бъде направена на 27 ноември в 13:00 часа, срещу зала „Арена София“. Това са станция 5 на бул. „Асен Йорданов“ и станция 6, която ще е под локалното платно на бул. „Цариградско шосе“, срещу Университетската многопрофилна болница за активно лечение „Св. Анна“.

След работна среща на кмета на „Слатина“ Георги Илиев с директора на „Метрополитен“ ЕАД проф. Стоян Братоев, главния архитект на София Здравко Здравков и други експерти се стигна до единодушно решение, че са необходими технически промени в архитектурните планове, с цел да се подобри функционалността на метростанциите.

В началото на ноември директорът на „Метрополитен“ ЕАД проф. Стоян Братоев заяви, че същинската работа по новия лъч ще започне в края на месеца. Срокът на договорите вече тече, а финансирането е осигурено от Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура. Братоев уточни още, че тунелната машина ще тръгне от бул. „Цариградско шосе“.

Related Articles

Благоустрояват междублокови пространства в Бургас

Започнаха дейности за благоустрояване на пространствата около блокове 107, 108, 109 и 112 в к-с „Меден рудник“ в Бургас. Те са част от общинската...

Първата фотоволтаична система върху общинска сграда изградиха във Враца

Със собствени бюджетни средства Община Враца изгради първата си фотоволтаична система за собствено потребление върху общински обект, съобщиха от местната управа. Централата е разположена...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ