18 C
Пловдив
четвъртък, март 28, 2024

За близо два милиона лева: Започва ремонт на ключова улица в Стара Загора

Започва ремонт и разширение на ул.“Капитан Петко Войвода“ в Стара Загора. Тя е една от основните в пътната мрежа на града и единствената връзка към промишлената зона с посоки север – юг, без да се влиза към обособената централна градска част.

Реновацията предвижда изграждане на четирилентова улица с по две ленти за движение за всяка посока. Ще се изгради и кръгово кръстовище при ул.“Христо Ботев”, което ще осигури и втора връзка на кв.“Три чучура юг“ и централна градска част, без да се използва бул.“Цар Симеон Велики“.

Проектът предвижда да бъде изграден и паркинг, който да обслужва нуждите на новоизградения „Руски пазар“, както и нова велоалея.

Инвестицията е в размер на 1 802 365,80 лв. Средствата включват съфинансиране от Европейския фонд за регионално развитие по ОП„Региони в растеж“ 2014-2020. Срокът за изпълнение е 210 календарни дни.

снимка: община Стара Загора

Related Articles

Нестандартно: Ученичка от Айтос направи Айфеловата кула от дървени пръчици

Вдъхновила се от френската култура и архитектура Дамла Кемик - ученичка от XII клас от Айтос направи макет на Айфеловата кула от 1000 дървени пръчици....

Столична община събира проекти за изпълнение на Плана за интегрирано развитие

Столична община, в качеството си на териториален орган по подбор на проектни идеи по Приоритет 1 „Интегрирано градско развитие“ на Програма “Развитие на регионите”...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ