15 C
Пловдив
петък, март 29, 2024

Засаждат живите коледни дръвчета в пак „Загорка“ в Стара Загора

Място за засаждане на коледните дръвчета, красили домовете за празниците, определи община Стара Загора. Парцелът, който е избран за живите борчета и елхи, се намира в парк „Загорка“, към алеята водеща до скоростното езеро. Мястото е подходящо за иглолистните видове и удобно за грижите за тях след това. 

На терена има предварително направени дупки, които ще улеснят всички желаещи да посадят своето празнично дърво. Хубаво е след полагане в почвата иглолистните да бъдат обилно полети с вода. Грижата за новия живот на празничните дръвчета ще бъде на Звеното за озеленяване и комунални дейности към общината. което ще допринесе за още по-зелена Стара Загора.

Инициативата за живите коледни дръвчета се провежда за трета поредна година. Миналата година иглолистните бяха засаждани в част от парк „Артилерийски“.

 

Related Articles

Благоустрояват крайречната зона по р. Янтра в Габрово

Благоустрояването на крайречната зона по р. Янтра е включено в Концепция за интегрирани териториални инвестиции на Община Габрово. В тази връзка се състоя публично...

5 млн. лева от ЕС за укрепване на три свлачища във Велико Търново

Община Велико Търново очаква близо 5 милиона лева европейско финансиране за укрепване на три свлачища, които засягат жилищни и промишлени територии и пътища. Проектът е...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ