18 C
Пловдив
четвъртък, март 28, 2024

Авариен ремонт спира движението по Дунав мост за 3 часа

На 5 октомври /четвъртък/ за три часа през нощта – от 22 ч. до 1 ч., ще бъде ограничено движението по Дунав мост при Русе. Временната организация е за изпълнението на неотложни аварийно-ремонтни дейности на фугите на моста. За всички видове превозни средства ще бъде преустановено преминаването в двете посоки през гранично контролно-пропускателния пункт.

За да не се затруднява движението, аварийните работи ще се извършват през нощта, когато трафикът и натовареността на граничния пункт е по-слаб. При изпълнението на ремонта ще се използва материал, който изисква при втвърдяването му да няма никакви вибрации по конструкцията на моста. Целта е да се осигури нормалното експлоатационното състояние на моста до започване на предстоящия основен ремонт.

Трасето на българската територия на Дунав мост, с дължина 1,057 км, се нуждае от пълна реконструкция и такава е залегнала в програмата на Агенция „Пътна инфраструктура“. В края на август т. г. беше обявена обществена поръчка за основен ремонт на съоръжението въз основа на изготвен технически проект. Такъв до момента не е предприеман. Преди повече от 22 години е правено укрепване на фугите, а през 2011 г. е подменена хидроизолацията и асфалтовата настилка. Техническият проект предвижда основен ремонт на съоръжението, цялостна подмяна на асфалтовата настилка, на панелите, хидроизолация, нови ограничителни системи, маркировка и т. н. Проучват се варианти как да се извършат дейностите без да се затваря мостовото съоръжение.

Related Articles

Скок на цените на жилищата у нас

Цените на жилищата в страната са се увеличили с 1,2% през четвъртото тримесечие на 2023 г. спрямо предходното тримесечие. Най-голямо увеличение е регистрирано в...

Над 180 фирми от Европа и Азия ще участват в Архитектурно-строителна седмица 2024

След броени дни- на 3 април се открива мащабното за строителния сектор изложение Архитектурно-строителна седмица. До 6 април в залите на Интер Експо Център...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ