15 C
Пловдив
петък, март 29, 2024

Заради ремонт: Променят движението в кв. „Княжево“

Нова временна организация на движението се въвежда в столичния кв. „Княжево“. Причината е реконструкция на трамвайния път. Затваря се южното пътно платно и зоната на релсовия път от ул. „Княжевска“ до ул. „Райска градина“. Движението в посока изход от София ще се извършва еднопосочно в крайната северна пътна лента, а движението в посока вход София ще се осъществява по ул. „Княжевска“, ул. „Евлия Челеби“ и ул. „Любляна“. Тази временна организация ще продължи около два месеца.

Отваря се за движение участъкът от трамвайно ухо „Княжево“ до ул. „Звездица“, където досега беше изпълнена реконструкцията на трамвайната линия по бул. „Цар Борис III“ в кв. „Княжево“.

За същия период се въвеждат промени в маршрута на временната автобусна линия А5ТМ посока „Бъкстон“.

Автобусите ще преминават по маршрут: трамвайно ухо „Княжево“, ул. „Княжевска“, ул. „Евлия Челеби“, ул. „Дамяница“ , ул. „Планинец“ и по бул. „Цар Борис III“ по маршрута до бул. „Бъкстон“. Разкрива се нова автобусна спирка на ул. „Дамяница“ – 20 метра от десния завой от. ул. „Евлия Челеби“.

Временната автобусна спирка посока „Бъкстон“ при ул. „Планинец“ се измества – 30 метра от левия завой към бул. „Цар Борис III”, а временната автобусна спирка при ул. „Райска градина“ се закрива.

Успоредно с това започват и ремонтните дейности в обхвата на кръстовището на бул. „Пушкин“. От 26.06.2023 г. за период от около три седмици се затваря източната част на кръстовището в зоната на релсовия път. Кръстовището ще е с намалена проходимост като движението ще се осигурява двупосочно в западната част на кръстовището.

Related Articles

Правят ОВОС на жп линията на границата със Северна Македония

За 28 март е насрочено да се направи Оценка за въздействието на околната среда (ОВОС) по проект за модернизация на жп линията Радомир-Кюстендил-Гюешево -...

Стартира информационен сайт за въвеждане на еврото у нас

Министерството на финансите стартира информационен сайт, посветен на въвеждането на еврото в България. Целта на електронната страница е да бъде полезен и сигурен източник...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ