16 C
Пловдив
петък, април 19, 2024

Започна строителството на завод за 40 млн. лв. в Тракия икономическа зона

Първа копка на високотехнологичен завод за алуминиеви профили за прозоречни решения и фасади направиха министърът на икономиката Лъчезар Борисов и председателят на Съвета на директорите „Интерлинк Груп“ АД Здравко Линкин. Българската компания ще инвестира 39 705 000 лв. в материални и нематериални активи в индустриална зона „Марица“, част от Тракия икономическа зона.

Общата площ е 194 000 кв. м /около 200 дка/ като по проект до 30.06.2022 г. ще бъде изградено първото производствено-складово хале с разгъната застроена площ 22 500 кв. м. През следващите 5-10 години ще бъдат построени още 3 производствено-складови халета.

В новия завод, чийто инвеститор е фирмата-майка „Интерлинк Груп“ АД, ще започне производство свързаното дружество „Профилинк“ ООД. Компанията е в топ 10 на европейските производители на PVC профили. Модерното предприятие ще е с капацитет на първи етап 10 000 тона годишно алуминиеви профили, при напълно автоматизиран производствен процес. По предварителни разчети то ще стартира дейност в периода юли – септември 2022 г. Ще бъдат разкрити 150 нови работни места. По своите параметри базата на „Профилинк“ се очертава като най-голямата в този сектор на Балканския полуостров.

Изпълнител на обекта е „Сиенит строителна група“ ЕАД, а проектът е поверен на арх. Георги Стоянов, управител на „Архитектурно дизайнерско студио“.

 

Related Articles

Стартира рехабилитацията на довеждащия водопровод на с. Брестовица

Рехабилитацията на довеждащия напорен водопровод на с. Брестовица, община Родопи вече може да стартира след като на 16.04.2024 г. „Българският ВиК холдинг“ ЕАД и...

Нова детска градина в кв. „Малинова долина“ в София отвори врати

Започнаха заниманията на децата в четири групи в новата детска градина в кв. "Малинова долина" в София. Тя е реализирана върху общински имот с...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ