15 C
Пловдив
четвъртък, март 28, 2024

Започна подготовката на Международен фестивал на архитектурния филм в Барселона

Стартира подготовката и подборът на филми за второто издание на Международен архитектурен филмов фестивал BARQ. Той ще се проведе между 10 и15 май 2022 г. по време на Седмицата на архитектурата в Барселона. Фестивалът вече приема нови документални филми от цял свят.

В рамките на събитието ще се организира и първият BARQ Madrid с прожекция на победителя в категорията игрален филм и панелна дискусия след това.

BARQ Festival е платформата за показване на най-новите национални и международни продукции, на филми, вдъхновени от архитектура и изградена среда от социална гледна точка. Фестивалът цели да доближи най-актуалните теми на съвременната архитектура до широката публика чрез киното и по този начин да провокира критична мисъл към пространствата, които обитаваме.

Визуализация: BARQ

Related Articles

На конгрес: Обсъждат зелените технологии и устойчивото строителство

Австрийското посолство кани архитектурната колегия на Международния конгрес „GreenTech Days meet Future of Building 2024“. Той ще се проведе на 17 и 18 април...

Столична община събира проекти за изпълнение на Плана за интегрирано развитие

Столична община, в качеството си на териториален орган по подбор на проектни идеи по Приоритет 1 „Интегрирано градско развитие“ на Програма “Развитие на регионите”...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ