Започна асфалтирането на улиците по Водния цикъл в Пловдив

0
259

Започна асфалтирането на първото каре от улици, по които бяха подменени ВиК мрежите в изпълнение на Водния цикъл на Пловдив. Това съобщи зам.-кметът по строителството Пламен Райчев, който заедно с кмета на район „Северен“ Стоян Алексиев, провери как вървят строителните дейности.

Проведохме среща с изпълнителите, в която бяха изготвени нови графици, с които да се ускорят дейностите по Водния проект и да не се допуска забавяне предвид предстоящия есенно-зимен сезон“, обясни Пламен Райчев.

В момента се полага асфалтобетонова настилка на ул. „Боба“ и поетапно се възстановяват тротоарните настилки и на другите улици, по които са подменени ВиК мрежите. Това заяви ръководителят на проекта инж. Ивайло Сираков. По думите му предстои да започне възстановяването и на улиците „Поп Тачо“, „Сливница“, „Братаница“, „Браила“, „Богдан“ и „Гюро Михайлов“.

Припомняме, че в сряда кметът Здравко Димитров направи изненадваща инспекция на ремонтните дейности на улиците включени в мащабния за града проект. Градоначалникът настоя строителите да работят в максимално кратки срокове за удобство на гражданите и да извършват качествено ремонтите.